Yardımcı Kaynak Kitap Kullanımı Yasak Mı?

Okullarda öğretmenler bazen ders kitaplarının yetersiz olduğunu düşünmektedirler. Bunun için de farklı ders kitapları üzerinden derslerini işlemek istemektedirler. Tabi öğrencilerde bu kitaplar bulunmadığı için öğrencilerin de bu kitapları satın almalarını istemektedirler. Bu kitaplara kaynak kitap denilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yani kısaca MEB, bu konunun yasak olup olmadığı hakkında detaylı bilgiler vermiştir.

Yardımcı Kaynak Kitap Aldırmanın Cezası Nedir?

Öğretmenlerin yardımcı kaynak kitap aldırmaları genel itibariyle yayın evleri veya kitap sahipleri arasında olan anlaşmalardan dolayı olduğu düşünülmektedir. Bu sebepten dolayı Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin yardımcı kaynak kitap aldırmalarını yasak tutmuştur. Bu kurala uymayan kişilere ise ceza verilmektedir. Peki nedir bu ceza?



Yardımcı kaynak kitap aldıran öğretmenler hakkında öncelikle soruşturma başlatılmaktadır. Bu soruşturma neticesinde öğretmenlerin alacak olduğu cezalar değişebilmektedir. Ancak daha önce verilen cezalarda çok sayıda öğretmenin açığa alındığı görülmektedir. İdari takibe takılmamak adına tüm öğretmenler bu uygulamadan vazgeçmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilmiş olan örnek bir genelge aşağıda yer almaktadır. Bu yazımızda okullarda kaynak kitap kullanımı yasak mı, serbest mi, bu konu hakkında çıkan yönetmelik ve genelgeler gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

MEB Yardımcı Kaynak Kitap Genelgesi İçin TIKLAYIN


DİĞER MEB HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, meb konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan meb duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.