Kredi kartlar kolaylık ve rahatlık açısından bir cazibe aracıdır. Yanında para taşımanızın gerekmemesi; taksit imkanı; sunduğu güven; yanınızda bir şey olmasa da ihtiyaçlarınıza hemen ulaşmanız gibi ayrıcalıklar; tüketim noktasında baş döndürücü etkenlerin başında gelmektedir.
Kredi kartlarında her ay dönem borcu adında ekstre verilmekte olup son ödeme tarihi hesap kesim aşamasından sonraki on gün olarak uygulanmaktadır. Bu noktada kredi kartı ödemesi için bankalar son ödeme tarihi geldiğinde bankalar size iki tane alternatif sunmaktadırlar.
İçindekiler
Kredi kartı ödemeleri nasıl olmaktadır?
Bunların ilki asgari tutardaki ödemenizi yapmanız ikincisi ise dönem borcunun tamamını ödemeniz. Ekonomik olarak bu her zaman mümkün olmakta dara düştüğünüzde ve asgari tutarı da ödeyemeyecek konuma geldiğinizde; o zaman yapılandırma işlemi devreye girmektedir. Ülkemizde bu durum 2016 yılında kanunla düzenlenmiş ve banka ve müşteri arasındaki borç ödenmesi belirli bir düzen etrafında şekillendirilmiştir.
Borcumuzu neden yapılandırırız?
Ekonomik geliriniz borcunuz ödemekte çok zorluyorsa borç- ödeme rasyonunuz çok düşükse bankaya müracaat ederek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Bankaların genel anlamda yaptıklarına bakıldığında borçlunun yapılandırma müracaat tarihinde öncelikli olarak tüm borcunu belirli bir takside bağlamakta ve kartı da kendisini garantiye alma adına da kullanıma kapatmaktadır.
Yapılandırılmış borcu olan kredi kartı kullanımı
Borcu yapılandırılmış kredi kartı kullanıma kapatılır mı sorusunun tek ve net bir cevabı kesinlikle yoktur. Bu tamamı ile alacaklının müşteri ile diyaloğuna, müşteri sadakatine ödeme gücün ve banka ile iletişiminin ne oranda sağlam olduğu ile ilgilidir.
Kısaca açılanacak olursa eğer; bu noktada monopol olan tamamı ile bankaların kendileri olmaktadır. Bankalar yapılandırma safhasından önce ödemelerinde bir sıkıntı ya da gecikme olmadığında ya da kredi notunuzda kırıklık ya da gelir düzeyinizde azalma meydana gelmediği sürece kredi kartınızı kullanıma açık tutacaklardır.
Yapılandırılmış kredi kartı ödemesi bitince tekrar kullanıma açılır mı?
Bazı durumlarda ise kredi kartı yapılandırma işlemi yapıldıktan sonra kredi kartı kullanıma kapatılmaktadır. Bu durumda şayet borcunuzun tamamını öderseniz bankanız ile iletişime geçerek kredi kartınızı yeniden açtırabilir veya yeni bir kredi kartı almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak bu isteğinizin kabul edilip edilmeyeceği, bankanıza bağlıdır. Nadir de olsa kabul edilmediği olmaktadır.
Banka kredi kartını neden kullanıma kapatmaktadır?
Esas olarak yapılandırılan kredi kartı borcunun banka tarafından bloke edilmesi ise müşterinin aynı duruma tekrar maruz kalması ve de yapılandırılan borcu ile taksitlerini ödeyememe şüphesi barındırmasıdır. Burada kredinin kartının açık kalması için bankayı ikna etme görevi müşteriye kalmaktadır. Müşteri gerekli geliri olduğunu ve ödeme noktasında sıkıntı olmayacağına bankaya akıcı bir izahla ifade edebilir ise mutlaka banka kredi kartını kullanıma açacaktır.
Bu yazımızda yapılandırılan kredi kartımın tüm borcunu ödedim, kredi kartım tekrar aktif olur mu, açılır mı, kullanılır mı konularında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.
DİĞER KREDİ KARTI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
Devlette.com, kredi kartı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan kredi kartı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.
E-posta adresinizi yazın :
Krddi kartını yapılandırım 2 kere 35 günlük geçikmem vardı sonra hepsini birden yatırdım dün kartım kullanıma açılırmı sigortam altif görünmüyo ama sigortam yokken k k limitini arttırabiliyodum
Kredi kartında yapılandırma yapıldı borcu ödedim ama 3yil oldu hala limit kısıtlama kaldırılmadı ne zaman kaldırılır limit kısıtlama