Süpervizör nedir, ne demektir, kimdir, kime denir?

Süpervizör veya bilinen diğer adı ile süpervisor; günümüzde gelişen işletme profili içinde yer almakta olan üst düzey çalışanlara verilen bir isimdir. Daha net anlaşılması adına süpervizör bir iş yerinde bulunan aktif olarak çalışan elemanları denetleyen, sunduğu raporları toparlayarak amirlere ulaştıran, iş akışını denetleyen kişilere deniliyor. Özellikle marketçilik gibi çeşitli sektörde sık sık karşımıza çıkıyor. Astlar ve üstler arasında bağlantıdan sorumlu olan süpervizörlerin net görevleri çalışmakta olduğu sektöre göre farklılık gösterebiliyor. Peki süpervizör ne iş yapar, görevleri yetkileri ve sorumlulukları nelerdir?

Süpervizör ne iş yapar, görevleri nelerdir?

Son dönemde iş ilanları incelendiğinde süpervizör mesleği karşımıza daha sık çıkmaktadır. Bunun en önemli sebebi bir iş yerinde çalışan sayısı arttıkça iş yerinde düzenin ast ve üst ilişkisinin sağlanmasında sorunlar ortaya çıkmasıdır. Amirin vermiş olduğu direktifin yapılıp yapılmadığını bizzat kendisinin kontrol etmek yerine artık süpervizör vasıtası ile bunu gerçekleştirmektedir. Meslek ilerleyen yıllarda da yine profesyonelleşme gereği popülaritesini arttıracağı düşünülmektedir. Peki tam olarak süpervizör ne iş yapar?



  • İşlerin aksamamasını sağlamak,
  • İşlerin tam yapıldığını denetlemek,
  • İşlerin zamanında yapılması için kontrol sağlamak,
  • Mesai saatlerinde problem yaşanmasını engellemek,
  • İş güvenliği ile ilgili gerekli eğitimlerin alınmasını sağlamak,
  • İş güvenliği ile alakalı olan kontrolleri ve gereklilikleri yapmak,
  • Üretimin her aşamasından bilgi sahibi olmak ve gerekli yerlere geri dönüş sağlamak,
  • Gün sonunda sorunsuz biten mesainin raporlarını bir üste ulaştırmak ve eksikleri tamamlamaktır.

Süpervizör anlamı nedir?

Süpervizör nasıl olunur?

Tam olarak süpervizör olmak için belirli bir şart bulunmamaktadır. Süpervizör olma şartları sektöre ve iş yerine göre farklılık göstermektedir. Ancak bu meslekte temel şart deneyimdir. Çünkü ast ve üst ilişkilerini sağlayacak olmasının yanında iş akışını da kontrol edeceği için meslekte deneyimli olması gerekmektedir.

Süpervizör olma şartları nelerdir?

Süpervizör olmak isteyen kişilerin;

  • Strese dayanıklı olması,
  • İnsan ilişkilerinde iyi olması,
  • Kriz anında yönetimi elinde tutabilmesi,
  • İyi bir planlayıcı olması,
  • Realist hesaplar yapabilen biri olması gereklidir.

Bu özelliklere sahip olan kişilerin Süpervizör olarak son derece başarılı oldukları gözlemlenmiştir.

Süpervizör nerelerde çalışabilir, çalışma alanları nasıldır?

Süpervizör olarak görev yapan kişiler; marketlerde, anket firmalarında, hastanelerde, lojistik firmalarında ve daha sayısız iş ve iş yerinde çalışma imkanına sahiptirler. Kısaca kendilerine ihtiyaç duyulduğu her sektörde faaliyet gösterirler.

Bu yazımızda süpervizör anlamı nedir, görev tanımı nedir, iş tanımı ile nasıl olunur hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca bu mesleği icra edenlerin ne kadar gelir elde ettiklerine SÜPERVİZÖR MAAŞLARI yazımızdan ulaşabilirsiniz.


DİĞER SÜPERVİZÖR HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, süpervizör konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan süpervizör duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.