Bazı meslek grupları ilerleyen teknolojiler ile beraber zaman içerisinde geçerliliğini yitirecek. Ancak oto yıkamacılık veya diğer adıyla oto kuaförlüğü ilerleyen zamanlarda da geçerliliğini koruyacak olan meslek gruplarından bir tanesi. İyi bir lokasyonda barınan oto yıkamacılar ciddi gelirler elde ediyorlar. Bu gelirden pay sahibi olmak isteyen kişiler de nasıl oto yıkamacı açılacağını, oto yıkamacı açmak için gereken şartları ve maliyetleri merak ediyorlar.

Oto yıkama nasıl açılır?

Öncelikle hangi işi yaparsanız yapın severek gerçekleştirmelisiniz. Çünkü sevmediğiniz bir işi yapmak hem maddi hem de manevi kayba uğramanıza sebebiyet verebilmektedir. Oto yıkama veya oto kuaför açmak iyi bir planlama, doğru değerlendirme ve inceleme yapılması durumunda hem zevkli hem de oldukça karlı bir meslek haline gelebilir. Bu yazımızda oto yıkama açmak için gereken tüm adımları teker teker ele alacağız.



Öncelikle oto yıkamacı açmak için gereken bazı resmi işlemler bulunmaktadır. Bu resmi işlemler için aşağıda vermiş olduğumuz lokasyonlara uğramanız gerekmektedir.

  • Vergi Dairesi
  • Belediye
  • Bağkur
  • Ticaret Odası
  • Esnaf Odası

Vergi Dairesindeki İşlemler

İster oto yıkamacı isterseniz de başka bir iş yeri açacak olun, gerçekleştirmeniz gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Bunun için öncelikle oto yıkamacı açmak istediğiniz bölgede bulunan vergi dairesine, SGK’ya, bulunduğunuz ilçenin belediyesine, Ticaret Odasına veya Esnaf ve Zanaatkarlar odasına kayıt olmanız gerekmektedir.

Vergi dairesi bu işlemlerden bir tanesidir. Burada işe başlama formu doldurmanız gerekmektedir. Vergi dairesine giderken yanınızda; ikametgah belgesi, dükkanın kira sözleşmesi veya tapusunun fotokopisi bulunmalıdır. Bu işlemlerden sonra vergi levhasını teslim alırsınız. Vergi levhanızı alırsanız da resmi bir iş yerine sahip oldunuz demektir. Tabi yapılacak tüm işlemler bulunla sınırlı değil.

Belediyede Yapılması Gereken İşlemler

İş yerinin türüne göre belediyelerde gerçekleştireceğiniz işlemler farklılık göstermektedir. Bu sebepten öncelikle belediyenize uğrayarak bu hususta gerekli işlemlerin neler olduğunu öğrenmelisiniz. Akabinde de gerekli izinleri alabilirsiniz. Belediyedeki işlemlerinizi yapmanızın ardından resmi tatil günleri için de ayrıca bir izin almanız önemlidir. Çünkü tatil günleri genel olarak oto yıkamacıların en yoğun çalıştıkları zamanlardan bir tanesidir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda Yapılması Gereken İşlemler

SGK il veya ilçe müdürlüklerine müracaat ederek sigortalılığınızı başlatmanız gerekmektedir. Burada tarafınıza iş yeri açmanızın akabinde çeşitli birkaç belge daha doldurulacaktır.

Ticaret Odası İle İlgili Yapılacak Olan İşlemler Nelerdir?

Ticari amaçla kurulan tüm işletmelerin açıldıktan 15 gün içerisinde ticaret unvanını, işletmenin bulunduğu merkezdeki yer ticaret siciline ilan ve tescil ettirmek zorundadır mealinde Türk Sicil Tüzüğünün 13. maddesinde ve Türk Ticaret Kanunun 42. maddesinde belirtilmiştir. Eğer oto yıkama/kuaför işletmek istiyorsanız, Ticaret odasına gidip, iş yeriniz ile alakalı başvuru ve tescil işlemlerinizi başlatmak zorundasınız.

Oto yıkamacı açma maliyeti ne kadardır?

Oto yıkamacı açmak isteyen vatandaşlar bir oto yıkamacı açmanın maliyeti ne kadardır, kaç paraya mal olur gibi çeşitli soruların cevaplarını kuşkusuz düşünüyorlar. Burada şayet dükkanınız için gerekli olan tadilat işlemleri bulunmuyorsa, tüm oto yıkamacı araçlarını 15 bin ile 20 bin TL gibi bir rakama temin edebilirsiniz. Ancak belirtmiş olduğumuz bu rakama dükkan kirası, gerekli tadilat işlemleri dahil edilmemiştir. Bu rakamları üzerine koyarak cebinizden ne kadar para çıkacağını kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Oto yıkamacı açmak

Oto yıkama işi kazandırır mı, ne kadar kazandırır?

Bu sorunun aslında diğer bütün esnaf dükkanlarında olduğu gibi net bir cevabı yoktur. Ancak iyi bir lokasyonda bulunan ve işini iyi yapan bir oto yıkamacı çok rahat bir şekilde ayda net 10 bin TL gibi bir rakam kazanabilir. Fakat gelen müşteriyi tutmayan, memnun edemeyen ve kötü bir noktada bulunan bir oto yıkamacı da kolaylıkla batabilir. Bu sebepten bu hususlara dikkat etmeniz ve kendi kazanabileceğiniz miktarı kendinizin belirlemesi gerekmektedir.

Bu yazımızda oto yıkamacı açmak istiyorum nasıl açarım, gerekli belgeler neler, açma maliyeti nedir? Oto yıkamacı ruhsatı nereden nasıl alınır gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca diğer sayfamızdan iddaa bayiliği nasıl açılır öğrenebilirsiniz.


DİĞER OTO YIKAMACI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, oto yıkamacı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan oto yıkamacı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.