Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Türkiye’de eğitime önem veren öğretmen sayısı az olmakla beraber atamasını bekleyen öğretmen sayısı ise 100 bin civarında olduğunu söylenmektedir. Her ne kadar KPSS şartı aransa da atama olayı öğretmenleri gerçekten çileden çıkarabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ince eleyip sık dokumak için şartları her geçen yıl değiştirmektedir. Bu şartlardan bir tanesi ise öğretmenlik yapabilmek için alınan sağlık raporudur. Bu sağlık raporu her hangi bir sağlık raporu ile karıştırılmamalıdır.

Öğretmenlik için sağlık raporu alma işlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca duyuruda tercih yapandan ataması yapılanlara kadar her öğretmen için sağlık durumları konusunda “öğretmenlik görevlerini yerine getirebilmeleri için her hangi bir sağlık problemi olmamaktadır” şeklinde sağlık rapor alması gerekmektedir. Bu sağlık raporunu almak için tam teşekküllü bir şekilde her hangi bir hastaneden alınabilmektedir. Yani aile hekimi gibi çeşitli sağlık kuruluşlarından bu raporu temin edemezsiniz.



Milli Eğitim Bakanlığının bu şartı gereği, eğitime başlanmadan önce öğretmen olacak adaylardan sağlık raporu almasının istenmesi çalışabilirlik içindir. Yani öğretmenlik mesleğini yapabilecek bir sorunu olan var ise öğretmenlik mesleğini yapamayacaktır. Bunun için tam teşekküllü bir sağlık raporu istenmektedir. Eskiden bu tür bir yasa bulunmasa da bundan sonra artık öğretmenlik görevlerine başlamak isteyen herkesten sağlık raporu istenecektir.

Her ne kadar öğretmen adayları bu noktada isyan etse de daha sağlıklı bir eğitim için MEB bu kararı uygun görmüştür. Öğretmen adayları bu noktada tam teşekküllü sağlık raporlarını alabilmek için 150 ya da 200 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalabilmektedir. Ancak bazı devlet hastaneleri bunu ücretsiz bir şekilde öğretmenlik mesleğini yapabilir şeklinde de rapor verebilmektedir. Bu tamamen bulunduğunuz şehirdeki hastanelere göre değişebilmektedir. Ancak tam teşekküllü sağlık raporu istendiğinden dolayı her hangi bir sağlık ocağından bu raporu alamazsınız. Adından da anlayacağınız üzere tam teşekküllü bir hastaneden alınabilmektedir.

Bu durumda tam teşekküllü hastanelerde çeşitli tahliller istenebilmektedir. Kan tahlili, ciğer filmi ve EKG gibi muayeneler yapılmaktadır. Muayene işlemleri bitince duruma göre “öğretmenlik mesleği yapabilir” yazılı sağlık raporunuzu alabileceksiniz. Aile hekimden alınabiliyor diyenlere kesinlikle inanmamakla beraber MEB kuralını ve isteğini tekrar okumanızı tavsiye ediyoruz. Tam teşekküllü hastaneden alınacak sağlık kurul raporu istenildiği yazmaktadır. Bundan dolayı Aile hekimliği yerine devlet ya da özel hastanelere giderek tam teşekküllü raporunuzu rahatlıkla birkaç gün içerisinde alabilirsiniz. Ayrıca diğer işlemleriniz için sağlık raporu nasıl alınır öğrenmek için TIKLAYIN


DİĞER SAĞLIK RAPORU HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, sağlık raporu konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan sağlık raporu duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.