MHP’ye Nasıl Üye Olunur?

Milliyetçi Hareket Partisi ya da bilinen kısa adıyla MHP, 1969 yılında kurulmuş olan ve Türk – İslam ülküsü ile özellikle Türk Milliyetçiliğini savunan bir siyasi partidir. Partinin amblemi dairesel kırmızı zemin üzerine üç beyaz hilaldir. MHP başkanlığı uzun seneler Alparslan Türkeş tarafından yapılmış ve daha sonra vefatı sebebi ile görevi Devlet Bahçeli üstlenmiştir ve halen de görevini yapmaktadır. Üslü Ocakları, partinin gençlik koludur. MHP’nin ülkemizde çok sayıda üyesi bulunmaktadır. Partiye yeni üye olmak isteyen kişiler ise üyelik işlemlerini nasıl gerçekleştirebileceklerini merak etmektedirler. Peki MHP’ye nasıl üye olunur?

MHP’ye Üye Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum?

Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye olmak isteyenlerin sağlamaları gereken bazı şartları bulunmaktadır. Öncelikle bu şartları maddeler halinde sıralayalım.



  • Tüzükte yer alan temel amaç, hedef, değer ve ilkeleri benimsemiş,
  • Üye Giriş Beyannamesini imzalayarak Partinin tüzük ve programını kabul ettiğini belgelemiş,
  • Medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip ve 18 yaşını doldurmuş,
  • Bir başka parti üyesi olmayan ve bu tüzükte belirtilen üyelik aidatı ödemeyi taahhüt eden, her Türk vatandaşı üye olabilir.

Siyasi Partiler Kanunu ve diğer kanunlarda siyasi partilere üye olamayacağı ve üye kaydedilemeyeceği belirtilenler  Milliyetçi Hareket Partisine üye olamaz ve üye kaydedilemezler.

Bu şartları sağlayan kişilerin MHP’ye üye olmalarında bir sorun bulunmaz. Daha sonra şartları sağlayan kişiler en az iki parti üyesinin olumlu görüşünün yer aldığı üye giriş beyannamesini, ikametgah adresinin olduğu bulunduğu yerdeki ilçe yönetim kuruluna alındı belgesi karşılığında teslim ederler. İlçe yönetim kurulu üye olmak isteyen kişinin adaylığında herhangi bir sorun olup olmadığını inceler ve bu süreç en fazla 15 gün sürer.  Şayet adayın başvurusu kabul edilirse bu durum kendisine 10 gün içerisinde yazılı ve e-posta olarak bildirilir.

Üyeliğe kabul edilmiş olan kişilerin adı, soyadı, vatandaşlık numarası, doğum yeri ve tarihi, öğrenim durumu, mesleği, ikametgahı, iletişim bilgileri üye kayıt defterine kayıt edilir. Bu işlemlerin de bitmesinin ardından üyeliğiniz başarılır bir şekilde tamamlanır. İnternet üzerinden MHP’ye aday olmak için bir başvuru formu ise bulunmamaktadır.

MHP Üyelik Aidatı Ne Kadardır?

Bazı partiler sembolik olarak, bazı partiler de partiye gelir sağlaması açısından belirli bir meblağda üyelerden üyelik aidatı toplamaktadır. MHP ise parti üyelerinden herhangi bir üyelik aidatı almamaktadır.

Bu yazımızda MHP üyelik başvurusu nasıl yapılır, MHP üye olma şartları nelerdir, MHP üye olmak için gerekli belgeler nelerdir, kimler MHP üyesi olabilir gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER MHP HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, mhp konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan mhp duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.