Günümüzde sayısız işlemi artık İnternet ortamında kolaylıkla öğrenebilmekteyiz. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında önceleri küçük bir bilgi edinmek için bile uzun süre boyunca sıra beklemek durumunda kalıyorduk. Artık tüm kamu hizmetleri yavaş yavaş İnternet ortamına alınmaya başlandı. Bu hizmetlerden bir tanesi de mahkeme tarihi öğrenme işlemidir. Peki mahkeme tarihi nereden öğrenilir?
Mahkeme tarihi nereden nasıl öğrenilir?
Adınıza herhangi bir sebepten dolayı bir dava açılmış olabilir ya da bir davaya müdahil olmuş olabilirsiniz. Böyle bir durumda mahkemenizin bilgileri tarafınıza yani sistemde kayıtlı olan adresinize tebliğ edilecektir. Ancak herhangi bir sebepten dolayı tarafınıza tebliğ edilememiş ise veya bu tebliğ kağıdını kaybetmiş iseniz mahkeme tarihini yani duruşma tarihini öğrenmenin bir başka yolu daha bulunmaktadır. Bu yol tabi ki E-Devlet Kapısı’dır. E-Devlet vasıtası ile mahkeme tarihinizi kolay bir şekilde öğrenmenin mümkündür peki ama nasıl? Duruşma tarihi nasıl öğrenilir?
Duruşma tarihini öğrenmek için öncelikle aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıya giriş yapmalısınız. Burada karşınıza çıkacak sayfada sizden kimliğinizi doğrulamanız istenilecektir. Burada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” demenizin ardından açılacak olan sayfada T.C. Kimlik Numarası ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapmalısınız. Akabinde herhangi bir sebepten dolayı müdahil olduğunuz dava veya davaları bu açılan sayfada görebilir ve detaylarına ulaşabilirsiniz.
Mahkeme tarihini öğrenmek / sorgulamak için TIKLAYIN
Şayet bir E-Devlet şifreniz bulunmuyor ise herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında bu şifreyi anında temin edebilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız da yine PTT şubelerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Mahkeme bilgilerini sorgulamak için farklı yöntemler de bulunmaktadır. Özellikle bazı sorgulama sayfalarına mesaj atarak bu dava bilgilerinize de erişebiliyorsunuz. Ancak buraya gönderecek olduğunuz mesajlar fahiş diyebileceğimiz ücretler ile ücretlendiriliyor. Yani herhangi bir SMS için 20-30 TL gibi çok fazla ücretler ödeyebilirsiniz. Bu gibi durumlara düşmemek için tamamen ücretsiz olan, sadece şifre alırken ücret ödeyeceğiniz E-Devlet kapısı yöntemini kullanmanızı öneriyoruz.
Duruşma tarihi ne zaman belli olur?
Davalar, dava dilekçesinin yetkili ve görevli mahkemeye sunulması ile açılmaktadır. Dava dilekçesinin davalı tarafa tebliği ile davalı yanın 2 haftalık cevap süresi bulunmaktadır. Davacının cevap vermesi durumunda, verilen cevap dilekçesi davacıya tebliğ edilir. Davacının da 2 haftalık cevap süresi içerisinde cevaba cevap vermesi gerekmektedir. Bu sürelerin tamamlanması ve dilekçelerin bildirilmesi ile beraber dilekçeler teatisi tamamlanmış olur. Akabinde mahkeme ön inceleme aşamasını duruşmalı ve duruşmasız olarak takdir edebilmektedir. Tüm bu geçen süreler ile beraber dava tarihinin belli olması 3 ayı bulabilmektedir. Bu hususta çokça faktör olmasından dolayı yaşanan gecikmeler duruşma tarihinin de gecikmesine sebep olabilmektedir. Yukarıda vermiş olduğumuz bağlantı ile duruşma tarihinizi kolaylıkla öğrenmeniz mümkündür.
Bu yazımızda mahkeme tarihi sorgulama, mahkemem ne zaman e-devlet, dava tarihi sorgulama, tc ile mahkeme günü sorgulama, mahkeme tarihi öğrenme gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca diğer sayfamızdan müşteki nedir öğrenebilirsiniz.
DİĞER HUKUK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
Devlette.com, hukuk konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan hukuk duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.
E-posta adresinizi yazın :
Iki durusmam da sonuclandi, detayda “karara cikti” yaziyor ama karari goremiyorum. Yurt disinda oturdugum icin sahsen mahkemeye gidip bakma imkanim yok. Hakimin kararini nereden ogrenebilirim?
Oya Hanım, E-Devlet üzerinde yer alan davalarım kısmından davanızın sonucunu görme imkanınız bulunmaktadır.
MERHABA benim sorum 25.2 den işten haksız fesih sunuldu imzalamadan arabulucu süreci ve mahkeme yolunu izledik şuan avukat tutup dosya açıldı bu süreçte benim merak ettiğin konu duruşma tarihi? Duruşma en kısa nezaman olur ve ise geri isteme kıdem ve ihbar dan haklarımı nezman alabilirim . Yargıtayın yeni çıkardığı yasa doğrumu iş mahkemeleri 100 gün içinde sonuclandirlicak diye bir haber okuduk doğrumu. Tesekkurler