KYK; üniversite öğrencilerinin konaklaması ve öğrenim kredisinden yararlanması için devlet tarafından oluşturulan kurumdur. KYK açılımı Kredi ve Yurtlar Kurumu’dur. KYK her sene başında öğrenciler için yurtta kalmaları adında kontenjan açar ve başvurular kişilerin doldurduğu forma göre değerlendirmeye alınır.

Kyk yurtları öğrenciler için değişik kapasitelerde oluşturulmaktadır. Devlete bağlı bir yurt olduğu için özel okullardan çok daha farklı bir denetim mekanizması vardır. Kalabalık bir öğrenci gurubunu kontrol edebilmek adına evrak işleri ve belirli giriş çıkış saatleri mevcuttur. KYK yurt kuralları gereği bir öğrenci belirli bir saatten sonra yurda giremez, giremeyeceği gibi 3 kere arka arkaya bu işlemi tekrarlaması halinde uyarı alır ve yurttan atılması dahi mümkün olabilir.



KYK Yurt İzni Nereden, Nasıl Alınır?

KYK izni almak için 2 yöntem vardır;

  • Yurt yönetiminden izin almanız mümkündür. Bir dilekçe ile yurtta kalmayacağınız günleri görevlilere onaylatmanız gerekir.
  • E-devlet sistemi ile internet üzerinden izin almanız da mümkün. KYK wifi ile sisteme giriş yapmanız gerekli. Giriş yaptıktan sonra otomatik olarak sistem sizi izin bölümüne yönlendirecektir. Girdiğiniz sayfada bulunan 3 çizgiye tıklamanız sizin için yeterli olacaktır. Açılan sistemden izinler kısmına girin ve kyk izin talebi bölümüne tıklayarak karşınıza çıkan formu doldurun. Oluşturduğunuz talep burada görüntülenecektir. Talebiniz onaylanınca karşınıza yeşil bir kutu çıkacaktır. Yeşil kutu izninizin onaylandığını gösterir kutu kırmızı ise izniniz iptal olmuştur.

Genel olarak izin talebinin iptal edilmesi için ciddi bir neden olması gerekmektedir.

KYK Yurt İzni Nasıl Uzatılır?

İzninizi uzatmak için de yine yukarıda vermiş olduğumuz işlemlerden bir tanesini tercih etmeniz gerekmektedir. Habersiz kendinize göre yurtlara giriş yapmamak, yurttan atılmak için bir sebeptir. Bu sebepten yurttan çıkarken izin almanız oldukça önemlidir.

KYK Yurt İzni Nasıl İptal Edilir, İptal Etme İşlemi

Şayet izin aldınız fakat yurt iznini kullanmak istemediyseniz, bu durumda yurda giriş yaparak görevlilere durumu belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu işlem ile de toplam izin hakkınızdan harcamamış olursunuz.

KYK Yurt İzin Süreleri Ne Kadar, Kaç Gün?

Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir. Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmez.

Bu yazımızda KYK yurt izin süreleri, izin hakkı, izin günleri, izin kuralları ve işlemleri gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER KYK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, kyk konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan kyk duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.