KOSGEB işletmelerin mali durumlarını rahatlatmak adına 50 bin TL faizsiz kredi vereceğini açıkladı. Başvurular bugün itibariyle başladı ve şimdiden çok sayıda başvurunun alındığı açıklandı. KOSGEB 50 bin TL faizsiz krediye nasıl başvuru yapacağınızı bir önceki yazımızda detaylı olarak açıkladık.

KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre KOSGEB’e işletmesini henüz kayıt ettirmeyenler bu kredi imkanından yararlanamayacaklar. Ancak KOSGEB işletme kaydını tamamlamalarının ardından 50 bin TL kredi başvurusu yapılabilinecek. Peki KOSGEB’e nasıl kayıt olunur? Kimler KOSGEB’e kayıt olabilir?



KOSGEB’ Kimler Kayıt Olabilir?

  • Kurum tarafından verilen iş kurma danışmanlığı eğitimini ya da uygulamalı olarak verilen eğitim desteğini alanlar,
  • Kurumca üniversite sınırları içinde gerçekleştirilen genç girişimci geliştirme programına katılıp; mezun olanlar,
  • İŞGEM bünyesinde bulunan girişimcilerden 1 yıl içinde işletme kurmuş olan şahıslardan faydalanabilmektedir.

Ancak son açıklanan 50 bin TL krediden sisteme kayıt olmuş her birey faydalanabilecektir.

KOSGEB’e Nasıl Kayıt Olunur?

Öncelikle aşağıda vermiş KOSGEB resmi internet sitesi üzerinde yer alan KOSGEB’e ilk kayıt bağlantısına tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkacak olan formu doldurmanızın ardından, daha sonraki bütün aşamalarda kullanacağınız işletmenize ait KOSGEB E-KOBİ kullanıcı adı ve şifresini alacaksınız.

Kullanıcı adınızı ve şifrenizi daha sonra bir sorunla karşılaşmamak adına kimse ile paylaşmamanız ve unutmamanız önemlidir. Çünkü buradan doğacak olan hukuki ve mali sorunlar tamamen işletmenize ait olacaktır. KOSGEB’e kayıt olmak için doldurmanız gereken bölümleri aşağıda maddeler halinde paylaştık. Vermiş olduğumuz bağlantı sayfasına giderek bu bölümlerin olduğu kısma erişebilirsiniz.

  • İşletme Adınızı tam unvanını büyük harfler ile yazınız.
  •  İşletmenizin Statüsünü seçiniz.
  • Vergi Dairesini seçerken önce işletmenizin bulunduğu ili seçiniz.
  • İlinizde bulunan vergi dairelerinin geldiği listeden vergi dairenizi seçiniz.
  • Vergi numaranızı giriniz. Eğer şahıs işletmesi iseniz T.C. kimlik numaranızı giriniz. Vergi numaranız 11 haneden fazla olamaz.
  • Yetkili Kişi Adı Soyadı bölümünde soldaki haneye AD sağdaki haneye SOYADI yazınız. Yetkili kişi işletmeniz adına imza atmaya yetkili kişi olmasına dikkat ediniz.
  • SSK  İş yeri Sicil No veya yoksa BAĞ-KUR numaranızı giriniz. SSK iş yeri numaranızı 21 hane olacak şekilde giriniz. 23 haneli ise son iki haneyi girmeyiniz.
  • İşletmenizin kuruluş yılınız 4 haneli olacak şekilde giriniz.
  •  İşletmenizin bulunduğu yeri seçiniz.
  • İşletmenizin ticari sicil numarasını giriniz. Esnafsanız esnaf sicil numaranızı giriniz.
  • Bağlı bulunduğunuz meslek kuruluşunu seçiniz.
  • Faaliyet kodunuzu seçmeniz gerekmektedir bunun için öncelikle Faaliyet kodunuzu seçmek için tıklayınız butonuna tıklayınız. Karşınıza madde 15 deki NACE Seçimi ekranı gelecektir.
  • Nace seçim ekranından İşletme türünüzü seçiniz. İmalatçı iseniz İmalatçı olarak çalışıyorum değilseniz İmalat dışı çalışıyorum seçiniz. Sonrasında altında gelen menüden NACE Üst Kodu’nu seçiniz.
  • 15. adım sonrasında NACE İkili Kodu menüsü dolacak ve bir alt kriter daha seçmenize izin verecektir.
  • 16. adım sonrasında seçtiğiniz Nace İkili Kodu na göre ilgili faaliyetler aşağıda açılacak tabloya gelecektir. İlgili tablodan aşağıdaki şekilde de gözüktüğü gibi tik atarak işletmenizle ilgili faaliyet alanını seçiniz ve sonrasında NACE Seçim ekranının sağ alt köşesindeki butonuna tıklayınız. En az 1 ve en fazla 3 alanı seçebilirsiniz.
  • İşletmenize ait iletişim bilgilerini girmeniz gerekmektedir.
  • Yukarıda girdiğiniz bilgilere onay verme işlemini yapmanız gerekmektedir. Bunun için İşletme hakkında yukarıda yer alan bilgilerin doğru olduğunu beyan ve taahhüt ederim. i seçiniz.
  • Sistemin güvenliği için en son adımda kontrol bulunmaktadır. Kontrol bölümünde çıkan resimdeki rakamları aşağısındaki kutucuğa eksiksiz olarak giriniz.
  • Tüm adımları yaptıktan sonra kaydet butona tıklayıp kayıt işleminizi tamamlayınız. Eğer yukarıdaki bilgilerinizde sisteme aykırı bir giriş yaptı iseniz sistem sizi uyaracaktır. Çıkan uyarıları okuyarak değiştirmeniz gereken bilgileri değiştirip sonrasında tekrar kaydet butonuna tıklayınız .

DİKKAT: Bilgilerinizi kaydetme işlemi sonrasına sistem size bundan sonra irtibat kuracağınız ve işlemlerinizi yürüteceğiniz İlgili Birimi seçmenizi aşağıdaki şekildeki gibi isteyecektir. Menüden gelen birimler içerisinden size en yakın olanını seçiniz ve butonuna tıklayınız. Bu işlemi tamamlamanıza müteakip karşınıza gelecek ekrandaki KULLANI ADI ve ŞİFRENİZİ NOT EDİNİZ ve KOBİ BEYANNAMESİ işlemlerinizi doldurmaya başlayınız. Bu yazımızda KOSGEB’e nasıl kayıt olunur detaylı olarak anlattık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.

NOT : Sistemde yaşanan yoğunluktan dolayı KOSGEB’e kayıt olma sayfası bazen açılamamaktadır. Bu durumlarda daha sonra tekrar denemenizi ve sayfanızı yenilemenizi öneriyoruz.

KOSGEB’e Kayıt Olmak İçin TIKLAYIN


DİĞER KOSGEB HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, kosgeb konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan kosgeb duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.