Gelir uzman yardımcılığı, Gelir İdaresi Başkanlığı gibi Maliye Bakanlığı’na bağlı olan kurumlarda görev yapmakta olan memur unvanlarından bir tanesidir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yapılan yeterlilik sınavının kazanılması ile gelir uzmanı olmaya hak kazanırlar. Gelir uzmanları vergi daireleri gibi departmanlarda çalışabilmektedirler. Peki gelir uzman yardımcısı nasıl olunur?

Gelir Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

İlk olarak en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasi bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari birimler fakülteleri ile bunlara denk sayılan fakültelerden bir tanesini bitirmiş olmanız gerekmektedir.



Kurumca belirtilmiş olan bölümlerin birisinden mezun olmanızın ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı yani KPSS sınavına girmeniz ve P35 puan türünden 70 puan ve üzerinde bir puan almış olmanız gerekmektedir.

KPSS’den 70 puan ve üstü alan, saydığımız bölümlerden mezun olan ve aşağıda vermiş olduğumuz başvuru şartlarını sağlayan adaylar gelir uzman yardımcılığı için başvuruda bulunabilirler. Başvuruda bulunan adaylar KPSS P35 puan türünden sıralamaya sokulur ve en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıralanırlar. Bakanlığın takdirine bağlı olsa da genellikle alım yapılacak sayının 5 katı kadar aday yazılı sınava çağrılırlar. Gelir uzman yardımcısı olmak için bakanlıkça yapılan yazılı sınava giren adaylardan başarılı olanlar ise mülakat aşamasına katılmaya hak kazanırlar.

Gelir uzman yardımcısı olabilmek için en zor aşamalardan bir tanesi ise mülakat aşamasıdır. Alanında uzman bir kurul önünde mülakat aşaması gerçekleştirilir. Kılık kıyafet, diksiyon, konuşma kabiliyeti gibi bir çok etken, mülakat aşamasında ayrıca değerlendirilir. Mülakat aşamasını da başarı ile geçen adaylar gelir uzman yardımcısı olmaya ve görev yerlerine atanmaya hak kazanmaktadırlar.

Gelir Uzman Yardımcısı Olmak İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Gelir uzman yardımcısı olmak için gerçekleştirmeniz gerekenleri aşama aşama yukarıda verdik. Ancak bu işlemleri gerçekleştirmeden önce başvurunuzun kabul edilebilmesi için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar;

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
  2. En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,
  3. Otuz beş yaşını doldurmamış olmak
  4. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
  5. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
  6. Kamu Personel Seçme Sınavlarının birinden KPSS (A) P35 türünden 70 ve üzeri puan almış olmaktır.

Bir sonraki yazımızda gelir uzmanı nasıl olunur detaylı olarak anlattık. Gelir uzman nasıl olunur öğrenmek için hemen TIKLAYIN


DİĞER GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, gelir uzman yardımcılığı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan gelir uzman yardımcılığı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.