Vergi iade zarfı doldurma ortadan kalktığından bu yana artık kesilen fişler eskisi gibi alıcıya bir fayda sağlamıyor. Ancak fatura ve fiş kesmemek, vergi kaçağına sebebiyet verebiliyor. Bu sebepten dolayı fatura veya fiş almak ihmal edilmemelidir. Peki fatura ve fiş kesmemenin cezası ne kadardır?
İçindekiler
Fatura ve fiş kesmeme cezası nedir, ne kadardır? 2023
Fiş; aslında aldığımız ürün üzerinde hak iddia edebilmemiz için düzenlenen bir fatura olarak görülebilir. Fiş aldığınız zaman bir ürün üzerinde hak iddia edebileceğiniz gibi o ürünün KDV değerinin ödenmesini de sağlarsınız yani devlete karşı yükümlü olduğunuz vergilerden birini yerine getirir ve fiş alarak vergi kaçakçılığının önüne geçmiş olursunuz. Her alışveriş sonrasında fiş kesilmesi zorunludur. Ürünü ya da hizmeti satın alan kişi fiş istemese dahi fiş kesilerek verilen hizmetin takibinin sağlanması gerekir. Fiş vermeyen bir kurumu şikayet etmeniz halinde fiş kesilmeyen tutarın %10’luk dilimi ceza olarak işletme sahibine yansıtılır. Bunun yanı sıra işletme sahibi 500 TL sabit bir cezaya da tabii tutulur.
Fiş kesmeyen nereye şikayet edilir?
Fiş kesmeyen birini şikayet etmek isterseniz yapmanız gereken;
- Bulunduğunuz il ya da ilçenin vergi dairesine gitmek ve fiş kesmeyen kurumu dilekçe ile şikayet ederek incelenmesini istemektir.
- İkinci bir alternatif olarak 189 numarası üzerinden maliyeye ulaşabilir ve direkt olarak müşteri hizmetleri üzerinden şikayette bulunabilirsiniz.
Fiş kesmeyen nasıl şikayet edilir?
Fiş kesmeme üzerine yapılan şikayetler; telefon ya da dilekçe yolu ile yapılabilir. İhbarın doğru olması halinde işletme sahibine kimin şikayette bulunduğu söylenmez, hakkında işlem başlatılır ancak ihbar asılsız çıkarsa bu durumda isminiz verilerek kişinin durumdan haberdar olması ve yasal haklarını kullanması sağlanır. Bu tarz durumlarda işletmeci markasını ve prestijini korumak adına asılsız ihbarda bulunan kişiye tazminat davaları açabilir.
Bu yazımızda fatura ve fiş kesmeme cezası kaç paradır, kaç TL’dir hakkında ve fatura fiş kesmeyen esnaf nereye nasıl şikayet edilir konularında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Ayrıca diğer sayfamızdan kirayı elden vermenin cezası hakkında bilgi alabilirsiniz.
DİĞER CEZA HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
Devlette.com, ceza konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan ceza duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.
E-posta adresinizi yazın :
Peki memurları nasıl yapacaklar ben daha önce ssk için şikâyet te bulundum allah var adamlar geldi çaylarını içtiler yemeklerini yediler rüşvet lerinide alıp gitter ve bana gelen msj şikâyet ettiğiniz kurumda harhangi bir ssk sız işçiye rastlanılmamıştır diye bir cvp geldi bunun üzerine burada nufusu olduğunu ve gelenlerin rüşvet aldıklarını imkân varsa çevre illerden müfettiş gelmesini talep ettim bunun üzerine tekrar baskın yapıldı 24 ssk sı olmayan işçi ssk kapsamına alındı asıl soruma geleyim ilk olarak gelen ssk teftiş memurları gibi memurlar gelirse hem şikâyet edeni işva edip hemde tazminat gibi bir olayla karşı karşıya kalınırsa sizce kim şikâyet eder değerli cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Selamlar. Artan’dan vergi alınır. Tevbe 60, Bakara 219 ve Araf 199. Ayetler önemlidir. Maide 90/100 arası Ayetler, Muhammed 15, Muraffifin 1/2/3… 19/33 arası ve tümü Nahl 67, Rum 38/39, Al-i İmran 130/131, Bakara 240/265 arası ve 275/282 vd. bilinmelidir.
Direk 189 u arayın hemen düşüyor.
Çok ilgili,çokta hızlıca işlemlerinizi gerçekleştiriyorlar.
Bu firma (yani şahıs 1 kişi çalışıyor oda kendisi) vergi vermiyor.Kardeşim alan adı satın almış fatura vermemişler.Aradım abuk sabuk konuşmaya başladı..
Boşuna aramayın düşmüyor çağrı 4440189 ‘u da aradım oda beni 189’a yönlendiriyor ama devamı yok.