Devremülk Nedir?
Devremülk, devir edilen mülk manasına gelip belirtilen zamanlarda 2 haftalık ya da uzun bir zaman zarfında satın alınmış olan mülke denmektedir. Devremülk özellikle Yalova tarafından sıkça yapılan tatil köylerinin reklamlarından anlayacağınız üzere bütün hayatınızın boyunca seçtiğiniz zaman içerisinde ücretsiz bir şekilde tatil yapma fırsatını yaşamış olursunuz. Bunun yanı sıra devremülk satın alan kişi istediği zaman başka birisine bu mülkü satabilir, kiralayabilir ya da devredebilir.
Devremülk süreleri genel olarak her yıl 1 hafta, 10 gün ya da 2 haftalık gibi zaman şartları içerisinde sahip olmanızı sağlamaktadır. Bu zaman zarfında ayrıca satabilir, devredebilir, kiralayabilir ve miras olarak bırakabilirsiniz.
Devremülk alırken normal gayrimenkul alırken ki gibi dikkat edilecek durumlar bulunmaktadır. Devremülk alırken en çok resmiyete önem vererek işlerinizi yapmayı unutmayınız. Devremülkler ancak müstakil yapılar olmak üzere mesken şeklindeki katlı yapılara kurulabilmektedir. Bunun yanı sıra 1 sene içerisinde devremülklerin hepsi tapu siciline gösterilmesi zorunludur. Sözleşme gereği devremülkler devir edilebilir, kiralanıp satılabilir. Bu gibi resmi bir şekilde çalışarak devremülk satın almanız, avukatınız var ise onunla da görüşmeniz sizi dolandırıcı devremülk satanlardan koruyacaktır.
Devremülk Tapusu Nasıl Alınır?
Devremülk tapusu, her sene belirli zamanlarda konut şeklinde kullanıma uygun, ortak mülk payına ilişkin şeklinde faydalanmak için devlet garantisi altına almaya denmektedir. Devremülk tapusu alabilmek için öncelikle devremülk satan yerlere üye olmanız ve devremülk üyesi olmanız gerekmektedir.
Devremülk satan tesislerde tapulu bir şekilde devremülk satın aldığınız zaman otomatik bir şekilde resmi olarak devremülk tapusu almaya hak kazanacaksınız. Devremülk sahibi olanlar 1 yıl içerisinde bulunan 52 hafta zaman zarfında sadece 2 haftalık gibi bir zaman için sahip olabilmektedir. Devremülk üyesi olanlar, devremülk tapusu alarak devlet güvencesi altında işlerini resmi olarak yapabiliyor. Devremülk tapusunu alabilmek için devremülkü satın aldıktan sonra Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından tescil ettirerek alabilirsiniz.
Bunun yanı sıra devremülkün tapu süresi, gayrimenkul tapu süresi gibi süresizdir. Ancak bu mülke sahip olan devremülk üyesi, mülkünü yani dairesini kullanmak için seçtiği tarihler arasında ancak kullanabilmektedir. Devremülk üyesi ayrıca tesiste bulunan daire dışında başka hiçbir yerde hakkı bulunmadığını da açıklayalım. Yalnızca işletmenin yönetimi izin verirse çeşitli aktivitelerden ücretsiz yararlanabilir ya da indirimli faydalanabilir. Ancak kullanabilmesi için her sene yaklaşık 15 gün kullanma şansına sahip olur. Bunun için dediğimiz gibi devremülk üyesi olmalı, üye olduktan sonra devremülkü satın almalı, satın aldıktan sonra tapusunu alarak Tapu Sicil Müdürlüğünde resmileştirip tescil ettirmelidir.
Devremülk tapusu için lazım olan dokümanlardan bahsedecek olursak;
- TC Kimlik kartınızın ön ve arka yüzlü fotokopisi
- 2 tane vesikalık renkli fotoğraf
- Noterden onaylı vekaletname fotokopisi ve aslı
- Aldığınız tapunun masrafını ödediğinize dair banka dekontu aslı yeterli olacaktır.
Bu yazımızda devremülk nedir, devremülk kanunu, hakkı ve yönetmeliği hakkında detaylı bilgiler paylaştık. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.
DİĞER DEVREMÜLK HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
Devlette.com, devremülk konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan devremülk duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.
E-posta adresinizi yazın :