Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 2016 yılı için çok sayıda uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi. Başvurular 22 Şubat 2016 tarihinde başlamış ve 20 Mart 2016 tarihinde ise son bulacaktır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı ilanı için 4 bin kadro açtı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 4 bin uzman erbaş alımı başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi bilgilere haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.
İçindekiler
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 4 Bin Uzman Erbaş Alımı İlanı 2016
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 4 bin uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. Topçu, serdümen, porsun, deniz piyadesi, motorcu, elektrikçi, yarasavunma, şoför, kurbağa adam, aşçı, sıhhiye, mekanikçi, kademeci ve fotoğrafçı kadrolarına uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek. Her kadro ve pozisyon için başvuru şartları farklıdır. Bu başvuru şartlarına aşağıda bulunan başvuru kılavuzunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı genel başvuru şartları ise aşağıdaki gibidir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
- 26 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),
- Halen Askerlik görevini yapmakta iken başvuran adaylar için, 20 Mart 2016 tarihi itibari ile terhislerine 6 (altı) ay ve daha az süre kalmak. (Askerlik hizmetini uzun dönem yapmakta olan erlerden 20 Eylül 2015 tarihinden sonra askerlik hizmetine başlayan adaylar başvuramaz, askerlik hizmetini kısa dönem yapmakta olan erbaş/erler için bu şart aranmaz.)
- Askerlik hizmetini tamamlamış adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (22 Şubat 2013 tarihinden itibaren terhis olanlar),
- Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 19 uncu maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanan Uzman Erbaş Yönetmeliğinde örneği bulunan “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ” doldurulacaktır. Bu belgenin “Uzman Erbaş Olur” kayıtlı olması gereklidir.
- Yapılacak genel kültür/sayısal yetenek, uygulamalı meslek bilgisi sınavları, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri ile mülakatlarda başarılı olmak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca belirtilen kontenjana girmek.
- Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
- Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,
- Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
- Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak,
- Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir veya üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 148’nci maddesinin birinci fıkrasında yazılı suçlardan hükümlü bulunmamak,
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş askerliğinin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.
- Tam sağlam olmak ve sınavlar sonrasında sevk edilecekleri Askeri Hastanelerden branşına uygun sağlık raporu almak, ayrıca sınıf özelliklerine göre TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen koşulları karşılamak ve Aşçı ve Sıhhiye sınıfı adaylar için denizaltıcılık muayenelerinden olumlu rapor almak.
- Kılavuzda belirtilen, alım yapılacak sınıfa uygun branş/ihtisaslarda bulunmak.
- Yabancı uyruklu kişilerle evlenenlerden; bu evlilikleri, 12 Mart 1997 gün ve 22931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte belirtilen esaslar dâhilinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından uygun görülmeyenler ile; başvuru ile atama yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığından çıkartılanların başvuruları kabul edilmez/iptal edilir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuru Formu
Adaylar 22 Şubat 2016 Pazartesi ve 20 Mart 2016 Pazartesi günleri arasında başvuru işlemelerini vermiş olduğumuz başvuru formunu kullanarak yapabileceklerdir.
“İlk Başvuru” kısmını başarı ile tamamlayan adaylara sistem tarafından şifre verilecek, adayların şifre alması başvuru ilk adımının başarı ile tamamlandığını göstermektedir. Başvuru neticesinde şifre alamayan adaylar başvurusunu tamamlayamadığından “İlk Başvuru” kısmından tekrar giriş yapması gerekmektedir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuru Formu İçin TIKLAYINŞifresini başarı ile alan adaylar almış oldukları şifre ile “Aday Girişi” kısmından giriş yaparak, ilgili kısımları (Aile Bilgileri, Eğitim Bilgileri, İş Bilgileri, Sınav Merkezleri Tercihleri ve Atama Bölgeleri) mutlaka doldurmaları gerekmektedir. Sınav merkezleri kontenjanları sınırlı olduğundan sistem adayların tercihleri doğrultusunda sınav yerlerini belirlemektedir. Tercih yapılmaması durumunda otomatik olarak boş sınav merkezlerine yönlendirme olmaktadır. Adayların mağdur olmamaları açısından Sınav Merkezleri Tercihlerini doldurmaları adayların lehine olacaktır.
Şifrenizi kaybetmeyiniz. İdarece, adayların yazılı, sözlü veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları “Şifre Öğrenme” taleplerine yanıt verilmeyecektir. Adaylar şifrelerini kaybetmeleri durumunda “Aday Girişi” kısmında yer alan “Şifremi Unuttum” linkinden bilgilerini girerek şifrelerini ekranda görüntüleyebileceklerdir. Şifreler adayların mail adreslerine gönderilmeyecektir. Şifrelerin başvuru ekranında görünmemesi durumunda adaylar kullanmış oldukları internet tarayıcılarını güncellemeleri veya farklı tarayıcılardan girmeleri gerekmektedir.
Aşağıda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı başvuru kılavuzu içerisinde her kadro ve pozisyon için istenilen tüm şartlar ve ilan ile ilgili diğer tüm detaylar bulunmaktadır.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Başvuru Kılavuzunu İncelemek İçin TIKLAYIN
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı ilanı hakkında detayları paylaştık. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı ile ilgili tüm soru, sorun yada görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.
DİĞER PERSONEL ALIMI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
Devlette.com, personel alımı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan personel alımı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.
E-posta adresinizi yazın :
Dnz kuvvetlerinde uzm.Çvus olmak istiyorum.Boyum 1,64 bi sorun olurmu