Ülkemizde sağlık alanında son yıllarda ciddi yatırımlar ve değişiklikler yapılmıştır. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanabilmeleri adına çıkartılmış olan bu hizmetlerden bir tanesi de aile hekimliği uygulamasıdır. Aile hekimliği uygulaması 2002 yılından bu yana var olan bir sistemdir. Bu uygulamanın en önemli yapı taşlarından bir tanesi de aile hekimleridir. Aile hekimi, kişilerin sağlık durumlarını inceleyen, tedavi eden ve hastalıkların gelişmesini önlemek için düzenli sağlık taramaları gerçekleştiren doktor gruplarına verilen isimdir. Aile hekimleri 7’den 70’e her yaşta ve gruptaki vatandaşımıza hizmet vermek üzere eğitim görmüşlerdir.

Aile Hekimleri Ne Kadar Maaş Alır?

Aile hekimi olmak için öncelikle tıp fakültesini kazanmalı ve başarı ile tamamlamalısınız. Akabinde genel olarak 3 sene süren aile hekimliği eğitim programlarına katılmalı ve başarı ile bitirmelidirler. Bu programı tamamlamalarının akabinde aile hekimi unvanını kazanırlar. Bu konu hakkında daha detaylı bilgilere AİLE HEKİMİ NASIL OLUNUR yazımızdan ulaşabilirsiniz. Peki aile hekimleri ne kadar maaş alıyorlar?



Aile Hekimi Maaşları 2023

Göreve yeni başlamış olan, bekar ve çocuksuz bir aile hekimi 2023 yılında 6 bin TL ile 8500 TL arasında görev yerine göre değişen bir maaş almaktadır. Bu ücrete hasta başı ücretler de eklenecektir. Ayrıca hasta başı ücretler görev yapılan mahalleye ve nüfus durumuna göre farklılık gösterir. Tüm bu ek ücretler ile maaşları bir hayli yükselmektedir. Aşağıdan bu ücretleri inceleyebilirsiniz.

  • Aile hekimi sözleşmeli olarak çalışan personel sisteme kayıt olan kişi sayısı bakılmaksızın ilk 1000 kişi üzerinden bu kişi uzman ise 2000 TL ücret almaktadır.
  • Kadrolu olarak çalışan uzman tabip ya da tabip olan aile hekimi için sisteme bakılmaksızın kayıtlı olan 1000 kişi üzerinden 1500 TL ücret alır. Uzman tabip ya da tabip olan aile hekimi için 1000 kişi üzerinde sisteme kayıtlı olmuş her bir kişi için 1 lira ücret ödemesi ekstra olarak yapılır.
  • Muayenesi olmayan bakanlık tarafından gönderilmiş olan uzman tabip ya da tabip unvanı ile çalışan aile hekimi sisteme kayıt olmuş her bir kişi üzerinden 40 kuruş ödeme alır.
  • Muayenesi bulunan bakanlık tarafından görevlendirilmiş uzman ya da tabip unvanı ile çalışan aile hekimi sisteme kayıt olmuş Her bir kişi için 20 kuruş ücret ödemesi alır.
  • Sisteme kayıt olan kişi sayısı 4 binden fazla olur ise fazla olan kısım için aile hekimlerine hiçbir ücret ödemesi yapılmaz.

Aile hekimlerin maaşlarına ek olarak almış oldukları ücretler bunlarla sınırlı değildir. Bunun yanında aile hekiminin hizmet vermiş oldukları yaşam alanlarının kirası, suyu, yakıtı, elektrik ücreti, telefon ve internet ücretleri gibi tüm masraflar maaşına ek olarak hesabına yansıtılmaktadır.

Ancak tüm bu masrafların maaşlarına eklenmesi akabinde maaşlar belirli bir rakamı geçememektedir. Bir aile hekimi almış olduğu maaşlar tavan ücretin 6 katını aşamaz. Rakamsal olarak bakıldığında 18 bin 720 TL’yi aşan bir aile hekimi maaşı bulunmamaktadır. Fakat bu rakama kadar maaş alabilmektedirler. Görüldüğü üzere yazımız başında belirtmiş olduğumuz rakam sadece net olarak almış oldukları maaştır. Ancak bu maaşa ek olarak çok sayıda gelir kalemleri bulunuyor. Bu gelir kalemleri ile maaşları bir hayli yüksek seviyelere çıkabilmektedir.

Bu yazımızda sıfır nüfuslu uzman aile hekimi maaş hesaplaması ile aile hekimi maaşı ne kadar hakkında detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


DİĞER AİLE HEKİMİ MAAŞI HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!

Devlette.com, aile hekimi maaşı konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan aile hekimi maaşı duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.