Açıköğretim, öğrencilerin derslerde fiziki olarak bulunmadıkları, kitaplardan ders çalışarak sınavları takip ettikleri ve bu şekilde mezun oldukları bir öğretim çeşididir. Açıköğretim fakültesini başarı ile tamamlayan adaylara diplomaları verilir. Açıköğretim Fakültesi yani AÖF’e kayıt olmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bu fakülteyi tercih ederek zamandan tasarruf edebilir veya çalışırken de öğrenim görme şansını yakalayabilirsiniz. Peki açıköğretim fakültesine nasıl kayıt olunur?
İçindekiler
Açıköğretim Fakültesine (AÖF) Nasıl Kayıt Olunur?
Öncelikle açıköğretim başvurusu iki aşamadan oluşmaktadır. Bu başvuru aşamasının birincisi internet üzerinden yapılan başvuru ve diğeri de AÖF kayıt büroları vasıtasıyla yapılan aşama.
Aşağıda bağlantısını vermiş olduğumuz link üzerinden dolduracağınız bir form ile internet başvurusunu tamamlamış olacaksınız. Bu belgede, hangi öğrenim programına kayıt yaptırdığınız gibi bilgiler yer almaktadır. Bu belgenin çıktısını alarak, imzalayıp açıköğretim fakültesi kayıt bürosuna giderken yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bu formun üzerinde, fotoğrafınızın yer alması gereken bir alan bulunmaktadır. Buraya güncel bir vesikalık fotoğrafınızı eklemelisiniz. Başvuru belgesinin yanında, internetten yaptığınız başvurunun sonuç belgesi, öğrenci bilgi formu belgeleri de gerekmektedir. Bu saymış olduğumuz belgeleri de imzalatmalı ve fotoğrafınızı eklemelisiniz.
Bu belgelerin yanı sıra lise veya dengi okullardan mezun olan kişiler, öğrenim belgesi ve onaylı diploma suretini de kayıt esnasında yanlarında bulundurmalıdırlar. Diplomaları henüz hazırlanmamış olanlar yanlarında geçici mezuniyet belgesi alabilirler.
Bunlara ek olarak, kayıt esnasında 4 adet vesikalık fotoğraf bulundurmalısınız. Bu fotoğraflar başvuru belgeniz ile öğrenci bilgi formu üzerinde yer alan fotoğraflar ile aynı ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. Kayıt için yatırılması gereken tutar ise, belirtilen bankalara yatırılmalı ve dekont da kayıt esnasında yetkililere verilmelidir.
Açıköğretim Fakültesi Kaydı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz kayıt için gerekli belgeleri götürmeyi unutmayın. Aksi halde başvurunuzu tamamlayamazsınız. Açıköğretim Fakültesi’ne giderken yanınızdan götürmeniz gereken belgeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:
- İnternet başvuru belgesi
- Fotoğraflı form
- Öğrenci bilgi formu
- Öğrenim belgesi
- Fotoğraf.
İnternetten Açık Öğretim Fakültesi Kaydı Yapmak İçin TIKLAYIN
DİĞER AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ HABERLERİNİ ÖNCE SİZE GÖNDERELİM!
Devlette.com, açıköğretim fakültesi konusunda tüm yeni haberleri ve duyuruları çok yakından anlık olarak takip etmektedir ve bu bildiriler ilk olarak bu sitede yayınlanmaktadır. Bu nedenle devlette.com'un yayınladığı haberleri takip etmeniz ve hızlı adım atmanız yararınıza olacaktır. Devlette.com'dan yapılan açıköğretim fakültesi duyurularını ve haberlerini en önce siz almak istiyorsanız aşağıdaki kanallardan bize abone olabilirsiniz.
E-posta adresinizi yazın :
Merhaba bir şey soracaktım ben 5 yıllık ilahiyat okuyorum, ve yanında da sosyal hizmet okumak istiyorum 4 yıllık ne yapmam lazım tekrar sınava mı girmeliyim yoksa sınavsız ikinci unuveriste den mi yayrlanmaliyim lütfen yardımcı olun
Acikogretim Isletme Fakultesi mezunuyum..su anda ingiltere de ikamet etmekteyim..burada master basvurusu yapmak istiyorum..bunun icin transkrip belgesi gerkmektedir…nereden nasil alabilirim….
Tesekkurler
Merhaba, ben bu sene sakarya üniversitesine kayıt yaptırdım ama açık öğretim kaydı için sınava girip orayı tercih etmem gerekiyormuş sanırım bilgi verebilir misiniz ?
YGS3= 157 YGS4=169 puan aldım 2 yillik açıköğretime kayıt yaptirabiliyormuyum yardimci olursaniz sevinirim eğer basvurabiloyorsam hangisini önerirsiniz şimdiden çok sagolun
arkadaşlar ygs 150 altında aldık mı açıköğretime başvuru yapamıyoz mu acil cvp
Iyi gunler. Bir konuda bilgi almak istiyorum. Acikogretime lisans programina kayit olabilmem icin lys sinavina girmem gerekiyor mu yoksa sadece ygs yeterli midir? Iyi calismalar.
Yasin Bey Merhabalar.
Ön lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili YGS puan türünde en az 150 puan almak
Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almak
gerekmektedir.
Merhaba ben kiz meslek lisesi cikt bakimi ve kuaforluk bolumu mezunuyum 2007 mezunuyum nasil acik ogretimine kayit olabilirim
Teşekkürler bilgiler için. Almanya da endüstri ustası diplomam var orada yüksek okul diye geçiyor, denklik belgesi almam gerekiyor mu?